Mõni aasta tagasi Neeme Raua meediaga suhtlemise koolitusel soovitas kohalik teleguru näituse pressiteates kindlasti mainida toite või jooke, mida avamisel pakutakse. New Yorgis ei viitsi keegi kohale tulla, kui pärast tööpäeva toimuval avamisel midagi ei anta, põhjendas Raud.
New Yorgist mõned tuhanded kilomeetrid idas asuvas Tartus on välja kujunenud lausa omamoodi seltskond, keda tuntakse „toiduklubi“ nime all ja kes isegi ilma infota, kas avamisel midagi pakutakse, ikka alati sel eesmärgil kohal on. Oleme tunnistanud, kuidas välgukiirusel kaovad avamisel pakutud EV100 kommid või kuidas näitusemaja töötajad peidavad pakiveini toiduklubi eest tagaruumi, et oleks lootust hiljem ka kunstnikule klaasikest pakkuda. Kindlasti on selle kohta veelgi markantsemaid näiteid.
KKEKi maikuu toidueri lõpetuseks kogusime kokku valiku toidupilte lähiajaloost, mis on seotud mõne kunstisündmusega. Võimalusel küsisime kommentaare osalistelt ja spetsialistidelt, lisatud on ka rahvusvaheline perspektiiv teemale.